Pentru o cauza buna

Pentru ca ne place sa stam de vorba, sa schimbam impresii, sa povestim si sa radem, la o cafea. Pentru ca ideea acestui site s-a nascut si a evoluat pana la forma sa prezenta intr-o cafenea.

Aceasta sectiune este dedicata tuturor subiectelor care nu si-au gasit locul altundeva pe forum.

Pentru o cauza buna

Mesajde Gabi pe Mie Ian 14, 2009 11:41 am

Acum cateva zile am primit un e-mail de la o doamna profesoara de engleza din Bailesti. Numele dansei este Cristina Nicolae si este profesoara de limba engleza la liceul Mihai Viteazu din Bailesti, jud Dolj. Dansa ne-a scris ca are un elev de 16 ani bolnav de cancer si ca intentioneaza sa organizeze in scoala o expozitie cu vanzare pentru a-l ajuta pe tanar cu cheltuielile de transport la Bucuresti, pentru tratament, si cu cheltuielile legate de medicamente. Noi am hotarat sa le trimitem niste cercei gata facuti pentru aceasta expozitie si sa donam tanarului banutii (care vor fi probabil foarte putini in comparatie cu cheltuielile pe care le are de suportat :( ). Am sa postez mai jos ultimul e-mail pe care l-am primit de la D-na Nicolae, in ideea ca poate doreste si altcineva sa-i vina in ajutor tanarului:

"Buna seara,
Va multumim din suflet pentru sprijinul acordat.
Azi a fost incercare destul de grea pentru mama elevului deoarece o persoana care spunea ca ne-ar putea ajuta ne-a supus unor intrebari , iar noi a trebuit sa o intrebam pentru a oferi raspunsuri."As dori sa stiu, daca se poate, mai multe despre boala: ce fel de cancer este, de cand este bolnav, ce sansa i-au dat doctorii, care este suma de care are nevoie."
Tratamentul si drumul la Bucuresti costa in jur de 12 milioane vechi pe luna. Sa va dau un exemplu: maine, adica miercuri, elevul pleaca cu mama lui la Bucuresti pt tratamentul lunar si se intoarce abia duminica. Are linfom Hodgkin , stadiu 3 si face citostatice la Marie Curie .In plus face tratament cu Vinblastim adus de cineva din Ungaria si costa 4 milioane vechi fiola.Luna viitoare ar trebui sa mearga la Oradea si sa afle cat la suta este afectat corpul de cancer. Exista un aparat numit PET care pune un astfel de diagnostic si il costa 1500 de euro sa afle asta.Sincer noi atat am putut-o intreba pe mama. O trauma este o trauma si daca mai ii scormonim in sufletul femeii degeaba e ca si cum din oameni cu ganduri bune am ajunge altceva, dar oameni nu ne-am mai putea numi cu siguranta.
In legatura cu cei care pot trimite bani in contul doamnei vor trebui sa mai astepte pt ca dansa inca nu si-a deschis un cont.
Mai devreme de saptamana viitoare nu se va intampla fiind cu el la spital. De indata de isi va deschide un cont va anunt.
Intre timp dvs va puteti decide ce modalitate alegeti sa il ajutati.
Cei care doresc sa doneze bunuri, materiale ,jucarii de plus, obiecte etc o pot face pe adresa scolii: LICEUL MIHAI VITEAZUL, MARASESTI, 5, BAILESTI, DOLJ 205100 cu mentiunea pentru NICOLAE IONELA CRISTINA(eu).
Noi dorim sa organizam expozitia pe 12.02.2009 asa ca va dati seama cat de necesare sunt materiale sau ceea ce dvs v-ati decis sa donati.
Eu va multumesc inca o data pentru spijinul acordat si cred ca puteti posta pe site anuntul si poate pana la urma se va gasi careva sa il ajute.
Multumesc.
Cristina Nicolae.

P.S. Eventual puteti posta si adresa mea de mail. Puteti intreba de mine la 0251 311110 si va raspunde secretara de la scoala unde predau. Eu sunt profesoara de engleza acolo si puteti vorbi si cu domnul director Panait Dan."

Pentru cei care doresc sa ajute acest tanar, adresa de e-mail a D-nei Nicolae este: nicolaecris@yahoo.com
Gabi
Site Admin

Înapoi la CAFE